.......8 ΟΜΑΔΕΣ -- ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ – ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ........... ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ – ΥΓΕΙΑ – FAIR PLAY............

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2018-19




ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2018-19
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΙΛΙΟΝ 
1.  Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά έχουν μόνο οι  ποδοσφαιριστές που αναγράφονται στην κατάσταση που έχει παραδώσει στην επιτροπή η κάθε ομάδα και εφόσον έχει εκδοθεί το δελτίο τους. Επίσης η κάθε ομάδα πρέπει να δώσει μαζί με την κατάσταση και μια φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας σε έντυπο Α5 και μια φωτογραφία (τύπου αστυνομικής ταυτότητας) των ποδοσφαιριστών .
2. Το όριο ηλικίας των ποδοσφαιριστών είναι από 40 ετών και άνω (γεννηθέντες 1978 και πριν ).          Επιτρέπετε στις ομάδες να χρησιμοποιούν στην ενδεκάδα σε όλο τον αγώνα μόνο δύο (2) παίκτες ηλικίας 35-39 ετών (γεννηθέντες 1979-1980-1981-1982-1983).
Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση παικτών κάτω από 35 ετών.
3. Έγκριση συμμετοχής στο τουρνουά παίρνουν μόνο οι ομάδες που πληρώνουν το παράβολο συμμετοχής καθώς επίσης να είναι και οικονομικά ενήμερες από προηγούμενες οικονομικές εκκρεμότητες.
4. Η ομάδα αρχίζει και τελειώνει το τουρνουά με τους παίκτες που δηλώνει στην αρχή της σεζόν χωρίς καμία αλλαγή. Κάθε  ομάδα έχει  δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 30 παίκτες. Μεταγραφική περίοδος ορίζεται με το τέλος του πρώτου γύρου. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα 3 μεταγραφών άνω των 40 ετών εκτός εάν ο παίκτης προέρχεται από εσωτερική μεταγραφή (παίζει ήδη στο τουρνουά).
5.  Στον πάγκο κάθε ομάδας θα βρίσκονται οι παίκτες που είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνος και το ένα ακόμη άτομο  που  θα έχει την ειδική άδεια από την επιτροπή του τουρνουά και θα δηλώνεται στο φύλλο αγώνος.
6. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να φορούν υποχρεωτικά επικαλαμίδες, παπούτσια με σχάρα (τα καρφιά απαγορεύονται και τα κομμένα) και η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει  ομοιόμορφη εμφάνιση. Οι παίκτες θα αγωνίζονται με την εμφάνιση της ομάδος και όχι φόρμες και άλλες παράξενες ενδυμασίες.
7. Η διάρκεια του κάθε αγώνα είναι  2 ημίχρονα των 40 λεπτών με ημίχρονο 10 λεπτά.
8. Οι αγώνες  θα διεξάγονται Σάββατο και Κυριακή στις εγκαταστάσεις της Ραδιοφωνίας και  αν υπάρχει  εξ αναβολής αγώνας ή ανάγκη αλλαγής ημέρας θα διεξάγεται και Τετάρτη ή Πέμπτη ως εξής .Αν ο εξ αναβολής αγώνας είχε ορισθεί το Σάββατο θα διεξάγεται Τετάρτη και αν είναι Κυριακή θα διεξάγεται Πέμπτη.
9.  Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων είναι Σάββατο 19:30 μ.μ. & 21:00 μ.μ.-Κυριακή 18:00 μ.μ. 19:30 μ.μ.& 21:00 μ.μ.
10.    Η κάθε ομάδα θα ξεκινάει τον αγώνα με 11 παίκτες και θα έχει το δικαίωμα να κάνει όσες αλλαγές επιθυμεί και ο ίδιος παίκτης θα μπορεί να βγει και να ξαναμπεί στον αγώνα. Ο αγώνας δεν θα ξεκινά αν μια ομάδα έχει λιγότερους από εννέα (9)παίκτες. Επίσης σε περίπτωση που μια ομάδα μείνει κατά την διάρκεια του αγώνα με λιγότερους από εννέα παίκτες (8) ο αγώνας θα διακόπτεται εις βάρος της.
11.    Ο  αρχηγός της κάθε ομάδας θα παραδίδει 15΄ πριν την έναρξη του αγώνα τον φάκελο με τα ατομικά δελτία των παικτών  στον  παρατηρητή αγώνα με την σειρά που αγωνίζονται και με τους αριθμούς της φανέλας του κάθε παίκτη  και θα το παραδίδει στον διαιτητή  πριν την έναρξη του αγώνα και θα το υπογράφουν στο τέλος του αγώνα. Δεν επιτρέπονται στο πάγκο άτομα που δεν αναγράφονται στο φύλλο αγώνος.
12.    Η πληρωμή των διαιτητών θα γίνεται πριν τον αγώνα. Σε περίπτωση μη καταβολής των χρημάτων δεν ξεκινάει ο αγώνας.
13.     Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο γήπεδο μισή ώρα πριν τον αγώνα και να έχει τουλάχιστον 2 μπάλες κατάλληλες για χρήση καθώς επίσης 2η εμφάνιση ή διακριτικά φανελάκια. Επίσης  ο διαιτητής έχει δικαίωμα σε περίπτωση που μια ομάδα καθυστερήσει την έναρξη του αγώνα κατά 10 λεπτά να μην επιτρέπει την έναρξη του αγώνα εις βάρος της ομάδος που καθυστερεί την έναρξη.
14.    Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν προσέλθει στον αγώνα χωρίς να έχει ενημερώσει θα χάνει τον αγώνα με 3-0 και θα αφαιρούνται από την βαθμολογία -2 βαθμοί. Επίσης έχει επιπτώσεις και στο επόμενο πρωτάθλημα (Παράγραφος Ε΄).
15.    Σε περίπτωση που μια ομάδα χρησιμοποιεί παράνομα παίκτη που δεν είναι στην λίστα ή παίκτη εκτός ορίων ηλικίας  θα χάνει τον αγώνα με 3-0 και θα αφαιρούνται από την βαθμολογία -2 βαθμοί. Επίσης έχει επιπτώσεις και στο επόμενο πρωτάθλημα (Παράγραφος Ε΄).
16.    Μια ομάδα  δεν μπορεί να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα .Ο αγώνας αναβάλλεται μόνο σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών την ώρα διεξαγωγής του αγώνα και εφόσον οι ομάδες έχουν προσέλθει στο γήπεδο ενημερώνοντας και την επιτροπή του τουρνουά. Την τελική απόφαση θα την έχει η επιτροπή διεξαγωγής αγώνων και ο διαιτητής του αγώνα με την σύμφωνη γνώμη του παρατηρητή. Εξαιρείται η περίπτωση που ομάδα που αγωνίζεται έχει  χορό ή κάποια άλλη παρόμοια εκδήλωση. Ο αγώνας μεταφέρεται αυτόματα την επόμενη (αν είναι Σάββατο) ή την προηγούμενη (αν είναι Κυριακή) την ίδια ώρα.
17.    Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει κώλυμα μη προσέλευσης στον αγώνα έως και την Πέμπτη πριν την αγωνιστική. Μετά το πέρας της προθεσμίας οι ομάδες πληρώνουν κανονικά την διαιτησία του αγώνα καθώς επίσης θα έχει και τις ποινικές επιπτώσεις (Παράγραφος Ε΄).
18.    Απαγορεύονται τα σκληρά μαρκαρίσματα και τα τάκλιν στο παίκτη και στην μπάλα όταν την έχει ο αντίπαλος.
19.    Ο διαιτητής θα κάνει χρήση κανονικά της κίτρινης και κόκκινης κάρτας.
20.     Σε περίπτωση αποβολής ο ποδοσφαιριστής θα τιμωρείται ανάλογα με το παράπτωμα του και  σε περίπτωση συμπλοκής η απρεπούς συμπεριφοράς σε διαιτητές ή αντιπάλους θα αποβάλλεται από το τουρνουά Οι ποινές ορίζονται αναλυτικά στο ποινολόγιο τουρνουά (Παράγραφοι Β΄&  Γ΄).
21.    Οι ομάδες θα αγωνίζονται με τις εμφανίσεις που έχουν δηλώσει έτσι να αποφεύγονται πιθανά προβλήματα στην διεξαγωγή των αγώνων.
22.    Υπεύθυνος της διεξαγωγής κάθε αγώνα ορίζεται ο παρατηρητής (4ος διαιτητής) ,ο οποίος είναι και αρμόδιος για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την εφαρμογή των κανονισμών. Όλοι οι αγώνες θα  εποπτεύονται και από την επιτροπή του τουρνουά. Επίσης δεν επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο κανενός     ( μόνο ο 4ος  διαιτητής , ο ιατρός και ένας μέλος επιτροπής).
23.    Οι ομάδες κάθονται στους πάγκους( η φιλοξενούμενοι αριστερά – γηπεδούχοι δεξιά όπως βλέπουμε από έξω).Προπονητές και παίκτες απαγορεύεται να περιφέρονται στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο ο προπονητής μπορεί να βρίσκεται όρθιος κοντά στο πάγκο του.
24.    Όποια ομάδα αποχωρεί από το πρωτάθλημα πληρώνει πρόστιμο ίσο με το ποσό που αντιστοιχεί σε διαιτησίες της μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος. Το ποσό θα διατίθεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επίσης θα αφαιρούνται από την επόμενη σεζόν 10 βαθμοί .Αν δεν καταβάλλει το ποσό αποβάλλεται και από το επόμενο πρωτάθλημα.
25.     Οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά είναι υποχρεωμένες να συνεισφέρουν οικονομικά σε όλες τις υποχρεώσεις του τουρνουά καθώς επίσης και στην τελετή λήξης του είτε λαμβάνουν μέρος στους τελικούς είτε όχι.
26.    Απαγορεύεται στο πάγκο η παρουσία άλλων προσώπων πλην των δηλωμένων παικτών και του προπονητή. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς η είσοδος στο γήπεδο τιμωρημένων παικτών-προπονητών ή από οποιαδήποτε άλλη τιμωρία και η παρουσία μικρών παιδιών στο χώρο του πάγκου και του γηπέδου.
27.    Απαγορεύεται αυστηρώς στο πάγκο ή εντός του γηπέδου και των γύρω χώρων (στίβος ,αποδυτήρια) το κάπνισμα κατή την διάρκεια του αγώνα και της παρουσία μας στο γήπεδο (Παράγραφος Β΄).
28.    Κάθε ομάδα μετά το τέλος του αγώνα οφείλει να παραδίδει τον αγωνιστικό χώρο , τον πάγκο τους και τα αποδυτήρια καθαρά από σκουπίδια (Παράγραφος Β΄).
29.    Την ευθύνη για την ώρα αποχώρησης από το γήπεδο έχει αποκλειστικά ο φύλακας του γηπέδου ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για όλα τα θέματα των αθλητικών εγκαταστάσεων και θα πρέπει να υπακούμε στους κανονισμούς που ορίζει ο Δήμος Ιλίου (Παράγραφος Β΄).
----Αρμόδια για την εφαρμογή των παραπάνω είναι η επιτροπή του τουρνουά----

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου